امنیت سیستم‌ها و سرورهای سازمانی

امنیت اطلاعات یکی از مسائل حیاتی در دنیای امروز است و در این زمینه، امنیت نقاط پایانی نقش بسیار اساسی دارد.

Endpoint Security با معادل فارسی امنیت نقاط پایانی به حفاظت از دستگاه‌ها، سیستم عامل ها کلاینت و یا سرور و سیستم های سرویس دهنده و سرویس گیرنده اطلاق می‌شود که از طریق آنها امکان دسترسی به شبکه و دریافت سرویس های فناوری میسر می شود. در ادامه، اهمیت این موضوع برای حفاظت از اطلاعات و امنیت سازمانی را بررسی می‌کنیم.

هر Endpoint یا نقطه پایانی پس از اتصال به شبکه بسته به سطح کاربر و یا سرویسی که ارائه می دهد به نقاط مخالف دیگری از شبکه دسترسی دارد. این موضوع باعث می شود نقاط پایانی به اهداف مناسبی برای حملات سایبری مختلف از جمله نرم‌افزارهای مخرب (مانند ویروس ها، تروجان ها، کرم‌ها و باج افزارها) ، حملات فیشینگ، نفوذ به داده‌ها و آسیب‌پذیری‌های Zero day تبدیل شوند. سامانه‌های Endpoint Security با تقویت این دروازه‌ها، تلاش‌های مهاجمان برای بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌ها و دسترسی غیرمجاز به داده‌ها و منابع حساس را، با ایجاد لایه قدرتمند دفع می‌کنند

امنیت سیستم‌ها و سرورهای سازمانی

برای ایجاد محافظت کامل در نقاط پایانی به ماژول های متعددی نیاز است:

محافظت در برابر بدافزارها : استفاده از روش‌های پیشگیری از تهدید مانند اسکن به روز فایل ها و نرم افزارها به صورت Real-Time برای شناسایی و مسدود کردن فعالیت‌ نرم افزارهای مخرب قبل از نفوذ به سیستم عمل می کند. همچنین این سامانه ها می توانند با استفاده از روش های Behavior Detection در برابر بدافزارهایی که به هر نحوی به نقاط پایانی راه یافته اند مقابله کنند.

فایروال یکپارچه برای سیستم عامل: ایجاد حائل میان شبکه داخلی شما و نفطه پایانی که بر اساس قوانین امنیتی از پیش‌تعیین شده، ترافیک شبکه ورودی و خروجی روی نقطه پایانی را نظارت کرده و کنترل می‌کند.

تشخیص و جلوگیری از نفوذ (IPS/IDS): سیستم‌های تشخیص و جلوگیری از نفوذ برای شناسایی و جلوگیری از نقص های امنیتی و نفوذ به کار می‌روند. آنها فعالیت‌های مشکوک را شناسایی و به موقع واکنش نشان می‌دهند. این ماژول ها علاوه بر محافظت در برابر حملات از جنس شبکه از نقاط پایانی در مقابل سوء استفاده بدافزارها و نفوذگران از Common Vulnerabilities and Exposures یا آسیب پذیری های Zero-Day جلوگیری می نمایند

رمزنگاری داده: رمزنگاری اطلاعات، چه درحالتی که این اطلاعات بر روی سیستم ذخیره شده است و چه در حین انتقال به سیستم دیگر در داخل یا خارج از شبکه محلی، از دسترسی غیرمجاز به آن جلوگیری می‌کند. حتی اگر یک حمله‌کننده به داده دسترسی پیدا کند، رمزنگاری آن را غیرقابل‌فهم و بی‌مفهوم می‌کند.

مدیریت Patch: به‌روزرسانی دوره‌های نرم‌افزاری و فریمور Firmware به وسیله پچ‌ها و Hotfix ها ضروری است. پچ‌ها آسیب‌پذیری‌های شناخته شده را رفع کرده و خطر بهره‌برداری از آنها را کاهش می‌دهند بررسی اینکه آیا یک پچ مورد نظر مدیر شبکه بر روی سیستم عامل نقطه پایانی نصب شده است بر عهده این سامانه ها می باشد.

کنترل دستگاه و برنامه: ماژول Application & Device Control وظیفه نظارت ، کنترل و درصورت لزوم جلوگیری از اتصالات درگاه ها مانند پورت های شبکه Ethernet، Wireless، پورتهای USB، و همچنین مدیریت بر اجرای نرم افزارها بر روی نقاط پایانی را دارند.

 

جلوگیری از نشت و یا از دست رفتن اطلاعات (DLP): راهکارهای DLP جلوی انتقال یا استفاده ناخواسته از داده‌های حساس را توسط کاربران و یا بدافزارها می گیرند این سیستم ها می توانند علاوه بر نقاط پایانی با سایر محصولات امنیتی نظیر فایروال ها، سیستم های امنیتی ایمیل محافظت کاملی در مقابل خروج اطلاعات محرمانه از سازمان را فراهم آورند.

راهکارهای Endpoint Detection & Response: سیستم‌های تشخیص و پاسخ به تهدیدات الکترونیکی (EDR) به مجموعه‌ای از راهکارهای امنیتی اطلاق می‌شود که به سازمان‌ها امکان می‌دهد تهدیدات پیچیده امنیتی را شناسایی، تحلیل، و به آن‌ها پاسخ دهند. این سیستم‌ها به طور مداوم داده‌های مربوط به فعالیت‌های رایانه‌ای در شبکه را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل می‌کنند تا به موقع هرگونه رفتار مشکوک یا خطرناک را شناسایی کنند. به این ترتیب، EDR می‌تواند به سرعت به تهدیدات واکنش نشان دهد و از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کند. EDR از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند یادگیری ماشین و تجزیه و تحلیل رفتاری برای شناسایی تهدیدات استفاده می‌کند که ممکن است توسط سایر راهکارهای امنیتی مانند آنتی‌ویروس‌های سنتی شناسایی نشوند. این سیستم‌ها همچنین امکان مدیریت واقعه و تحقیقات امنیتی را فراهم می‌آورند، به این معنی که می‌توانند به تیم‌های امنیتی کمک کنند تا سریع‌تر به حوادث پاسخ دهند و علل ریشه‌ای را شناسایی کنند. به طور خلاصه، EDR یک لایه حیاتی در استراتژی دفاعی سایبری سازمان‌ها است که با ارائه دیدگاه کامل و عمیق از تهدیدات امنیتی، به آن‌ها کمک می‌کند تا از داده‌ها و اطلاعات حیاتی خود در برابر حملات پیچیده و پیشرفته محافظت کنند.

علاوه بر موارد ذکر شده استفاده از راهکارهای امنیت پیشرفته (Advanced Security Solutions) که از فناوری‌های نوآورانه مانند یادگیری ماشین (Machine Learning)، تجزیه و تحلیل رفتاری، و سیاست‌های فریب برای محافظت در برابر تهدیدات استفاده می‌کنند و همچنین ابزارهای دفاعی سایبری (Cybersecurity Defensive Tools) که برای شناسایی حملات سایبری و محافظت از شبکه‌ها و سیستم‌ها در برابر آن‌ها استفاده می‌شود و نیز سیستم‌های امنیتی تهاجمی(Proactive Security Systems) که به جای انتظار برای وقوع حمله و سپس واکنش نشان دادن، به طور فعال تلاش می‌کنند تهدیدات را قبل از وقوع شناسایی و خنثی کنند در یک سازمان ضروری است.

سیستم های Honeypot: این سیستم‌هایی از رویکرد سیاست فریب (Deception Policy) استفاده می‌کنند و با استراتژی های نوآورانه و فعال در زمینه امنیت سایبری، به منظور گمراه کردن مهاجمان و حفاظت از شبکه‌ها و داده‌ها طراحی شده‌اند. این سیستم‌ها با ایجاد منابع غیر واقعی مانند سرورهای تقلبی، شبکه‌ها، و داده‌ها، سعی در اغوا و مدیریت حمله‌کنندگان دارند تا از منابع واقعی دور نگه داشته شوند و در عین حال امکان تحقیق و شناسایی تاکتیک‌ها، تکنیک‌ها، و رویه‌های مهاجمان را فراهم آورند.

شرکت آیکو بهترین و مناسب ترین راهکارها در خصوص پیاده سازی سیستم های Endpoint Protection در سازمان ها و شرکت ها را ارائه می دهد. اگر شما نیز به دنبال راهکارهایی امنیتی هستید، خوشحال می شویم که با ما تماس بگیرید. تیم ما آماده است تا نیازهای امنیتی شما را تحلیل کرده و راهکارهایی مناسب و انعطاف‌پذیر ارائه دهد تا به شما کمک کند تا از تمامی فواید امنیت شبکه بهره‌مند شوید.

با کارشناسان ما در تماس باشید.

برای دریافت خدمات و مشاوره